Competentiegebieden

(Foto: Het Utrechts Archief, NS, 171007)

Veiligheidsmanagementsystemen

Vrijwel alle normen voor managementsystemen zijn inmiddels opgebouwd volgens de High Level Structure. Een hoge mate van betrokkenheid van de directie is daarbij nodig om tot een effectief managementinstrument te komen.

Safety assurance

De Verordening schrijft een gemeenschappelijke veiligheidsmethode (common safety method) voor om de controle op effectief veiligheidsmanagement uit te voeren en waar nodig te verbeteren.

Auditing, inspectie

Het uitvoeren van een audit in uw organisatie is een uitstekende manier om inzicht te krijgen in het functioneren van processen.

Ongeval- en incidentonderzoek

Grote ongevallen gebeuren in seconden. Een ‘close call’ kan belangrijke informatie opleveren om ongevallen te voorkomen.

Gastdocent, instructeur, organisatie workshops

Het overdragen van kennis is mijn grote passie. Eén van de manieren om daaraan invulling te geven is het verzorgen van cursussen en instructies.

Certificatiebegeleiding

Veiligheidscertificaat, ISO 9001, OHSAS 18001, VCA, VCU

Risico-evaluatie en -analyse

In het Europese spoorverkeersysteem zijn verschillende zogenaamde gemeenschappelijke veiligheidsmethoden (common safety method, CSM)  van toepassing, in die de verschillende lidstaten moeten worden toegepast.

Beproevingsritten en buitengewoon vervoer

Beproevingsritten zijn cruciaal bij het valideren van een nieuw project.

Reizigers- en goederenvervoer

Als uw onderneming gevaarlijke stoffen vervoert, laadt, lost of met het vervoer samenhangende verpakkingswerkzaamheden verricht heeft u een veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen nodig.