Wie ben ik

Als hoger veiligheidskundige adviseer ik spoorwegorganisaties binnen en buiten Nederland op het gebied van spoorweg- en arbeidsveiligheid en het vervoer van gevaarlijke goederen.

Ik  faciliteer met ideeën en toepassingen, zodat zij kunnen bijdragen aan een veiliger spoorsysteem.

Daarbij kies ik graag het onconventionele perspectief, zodat ik de dingen vanuit een andere invalshoek kan bekijken. Af en toe daag ik de status quo uit en nodig ik anderen uit om mee te doen. Want waarom zou er geen andere en betere manier bestaan om iets te blijven doen, alleen ‘omdat we het altijd zo doen’?

Ook sta ik graag op het balkon om zoveel mogelijk ‘de hele olifant’ te zien: dat helpt om de zaken binnen hun context te plaatsen en hun onderlinge relaties te onderzoeken. Zo gebruik ik mijn competenties op het gebied van doordachte probleemanalyse en oordeelsvorming.

Door het omarmen van eigentijdse ideeën en toepassingen, blijf ik geïnformeerd over actualiteit en ontwikkelingen en komen moderne technieken in beeld als hulpmiddel.